Christophe Hardiquest ontvangt THE GRAND GELINAZ op 10 november

Op 10 november ontvangt Meesterkok Christophe Hardiquest  in zijn restaurant Bon Bon** de tweede editie van het gastronomische wereldevenement THE GRAND GELINAZ! SHUFFLE TWO (2). Op het programma van deze bijzondere manifestatie staan 40 internationale chefs uit de vier hoeken van de wereld, waaronder de meest innoverende koks van het moment. Tijdens het evenement zullen ze simultaan koken.

Voor de eerste editie van de SHUFFLE vorig jaar deelden 37 chefs uit de hele wereld vier dagen lang hun restaurants, hun keuken en hun leven. THE GRAND GELINAZ! SHUFFLE TWO (2) herneemt hetzelfde concept en verhoogt het aantal chefs tot 40. Het evenement wil de codes van de topgastronomie in de wereld en de grenzen en culturele horizonten doorbreken. De internationale sterren van The Grand Gelinaz! reizen op 10 november van Australië naar Brazilië, van Japan naar Rusland en deze keer zelf, naar België. Weliswaar een klein land, maar met een grote culinaire traditie die tot ver over onze grenzen bekend is. Het bijzonder visionaire concept ontdekken we dit jaar in Brussel, bij Christophe. Een twintigtal buitenlandse chefs zullen er in duo koken met Christophe in verschillende services van 3 uur elk, end at voor een steeds wisselende groep gasten in Bon Bon. Wie de chefs zijn weten de gasten pas als ze aan tafel gaan.

Praktisch

THE GELINAZ! BRUSSELS HQ start om 12 uur, op het moment dat de eerste Shuffle op 10 november haar deuren opent voor het avondmaal in Adelaide (Australië), tot 3 uur in de ochtend op 11 november. Het project HG en de laatste Shuffle pop-up in San Francisco eindigen op hetzelfde moment. En dan is het de tijd voor een after party.

De 20 chefs die in Brussel koken zijn:

ALBERT ADRIÀ / TICKETS (Barcelona, Michelin* / W50BR 29)

YANNICK ALLÉNO / ALLENO PARIS – PAVILLON LEDOYEN (Parijs, Michelin*** / W50BR 72)

ARMAND ARNAL / LA CHASSAGNETTE (Arles, Michelin*)

KRISTIAN BAUMANN / 108 (Copenhagen)

CLAUDE BOSI / HIBISCUS (Londen / Michelin**)

MAURO COLAGRECO / MIRAZUR (Menton / Michelin** / W50BR 6)

ENRICO CRIPPA / PIAZZA DUOMO (Alba, Michelin*** / W50BR 17)

PAUL CUNNINGHAM / HENNE KIRKEBY KRO (Henne, Michelin*)

ALEXANDRE GAUTHIER / LA GRENOUILLÈRE (La Madelaine-sur-Montreuil, Michelin*)

CHRISTOPHE HARDIQUEST / BON BON (Brussel, Michelin**)

GERT DE MANGELEER / HERTOG JAN (Zedelgem, Michelin***)

PETTER NILSSON / SPRITMUSEUM (Stockholm)

NICOLAI NORREGAARD / KADEAU (Copenhagen, Michelin*)

MAGNUS EK / OAXEN KROG (Stockholm, Michelin**)

LEONARDO PEREIRA (Porto / binnenkort opening restaurant)

FULVIO PIERANGELINI (Rome)

PHILIP RACHINGER / MÜHLTALHOF (Neufelden)

MATHIEU ROSTAING-TAYARD / CAFÉ SILLON (Lyon)

DAVIDE SCABIN / COMBAL.ZERO (Rivoli, Michelin* / W50BR 46)

CLARE SMYTH / (Londen, Michelin*** /binnenkort opening van het restaurant)

Het evenement gebruikt een digitale verbinding met de andere restaurants zodat de gasten het verloop van de Shuttle overal in de wereld kunnen volgen.

Details

  • Het diner wordt onderverdeeld in 4 sessies van 3 uur elk
  • Tijdens elke sessie van 3 uur zullen 10 gerechten worden geserveerd.
  • Aan elke sessie kunnen 40 gasten deelnemen.
  • Door de bijzondere vorm van het evenement kan er geen rekening worden gehouden met allergieën
  • Het diner start ’s middags op donderdag 10 november (GMT+1) en eindig om 3 uur in de ochtend op 11 november.

Meer informatie over het project en over Christophe Hardiquest, die terzelfdertijd zijn nieuwe menu “Héritage Bruxellois’ zal lanceren op www.gelinaz.com en www.bonbon.restaurant