BOEK : Onze Chef, een warme hulde aan Geert Van Hecke

Een kleine jongen uit het West-Vlaamse Pittem, droomde ervan kok te worden. Het werd een verhaal van doorzetten, keihard werken en altijd blijven geloven. De jongen bereikte de gastronomische top en werd de eerste Vlaamse chef met drie Michelinsterren.

In dit boek vertelt hij hoe hij in de verre keuken van topchef Alain Chapel het vak leerde, terug naar België kwam en zijn eigen restaurant in Brugge opende. Zijn compagnon de route Mireille, zijn zoon Louis en vrienden als Michel Roux jr. (chef van La Gavroche in Londen) en Luk Zeebroek (Kamagurka) vullen het verhaal aan.

En dan zijn er de ‘poulains’, zij die in zijn keuken en zaal het vak leerden. Allemaal waren ze jong en leergierig toen ze De Karmeliet voor het eerst schoorvoetend binnenstapten. Ook zij hadden een droom en maakten die waar. Zij vertellen hun verhaal en geven in 46 recepten hun leermeester een eresaluut. Onder de poulains meesterkoks Filip Claeys en Angelo Rosseel.

Onze Chef

Tine Bral - fotografie Kris Vlegels

uitgeverij Lannoo

49,99 euro

verschijning 23 november

voorintekenen kan tot 30 oktober via .............