75 zeecontainers vormen underground schouwspel in Zeebrugge

Op vrijdag 2 oktober wordt er in Z eebrugge een theater opgebouwd bestaande uit zeecontainers. Gerenomeerde chefs en bartenders bundelen de krachten met getalenteerde artiesten en acrobaten voor een ongezien spektakel.  Meesterkoks Filip Claeys van De Jonkman en Lieven Lootens van 't Aards Paradijs en Naturell, televisiechef Sofie Dumont, chocolatier Dominique Persoone,  en Carcasse by Hendrik Dierendonck serveren streetfood vanuit hun container-restaurant.

Het Gentse Criaturas vormt het brein achter het Ecstatic Container Spectacle.  Zeebrugge is de locatie van hun project. De zeecontainers van ECS, een transportfirma in Zeebrugge, worden op elkaar gestapeld, in een cirkel geplaatst en omgevormd tot een pop-up theater. Na het schouwspel worden de containers weer opgeborgen en lijkt het alsof het evenement nooit heeft plaatsgevonden. Binnenin worden de containers omgevormd tot restaurants, lounges, een gin & whiskybar én een art gallery.

De Franse dj’s Aes Dana & Mahiane zorgen vanuit hun dj-booth voor een onaardse en magische sfeer. Deze oase van genot en verbazing leidt naar een groter doel, namelijk zo veel mogelijk inzamelen voor The Ocean Cleanup, een initiatief van de 21-jarige Boyan Slat uit Den Haag. Hij bedacht een installatie die op strategische plekken in zee kan worden geplaatst en plastic afval kan opvangen.

Praktisch: Ecstatic Container Spectacle, Zeebrugge Vrijdag 2 oktober 2015 van 19u00 tot 01u00.

Plaatsen beperkt, enkel in voorverkoop. Je betaalt 245 euro voor de all-in formule.  Meer informatie vind je op de website http://ecstaticspectacle.be . Enkel online ticketverkoop.