mastercooks INHOUDSTAFEL NIEUWSBRIEF MAART 2013 ACTUEEL

On the Move perfect vertrokken

De start van de campagne On the Move was bijzonder geslaagd. Zowat 130 mensen waaronder 20 journalisten waren aanwezig op de persconferentie van 21 januari in Tour&Taxis. Zowat alle nationale kranten brachten een melding van de nieuwe wind die door de vereniging blaast. Veel aandacht ging uit naar de nieuwe leden en vooral naar onze wedstrijd de Ster van de Belgische keuken. De sfeer van de persconferentie en de toespraken kunt u zowel op onze website als op You tube bekijken.

De ster van de Belgische keuken

De voorbereidingen voor de Ster van de Belgische keuken zijn volop aan de gang. Deze nieuwe nationale wedstrijd met internationale allure is een initiatief van Pierre Wynants, Frank Fol en Christophe Hardiquest en de Meesterkoks van België. De wedstrijd wordt georganiseerd tussen de beste chefs van de Belgische provincies die door een leesjury van elke provincie zullen worden geselecteerd. Op onze website vindt u informatie over de planning en het wedstrijdverloop.

Provinciale verantwoordelijken

Wie zijn uw aanspreekpunten in elke provincie? Na onze oproep hebben we 11 provinciale verantwoordelijken geselecteerd. Bij hen kan u terecht voor al uw vragen en opmerkingen. Zij ondersteunen ook lokale initiatieven van de Meesterkoks en zullen tevens de provinciale voorrondes starten voor de wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.
Dit zijn uw provinciale verantwoordelijken:

Brussel
Vlaams Brabant
Waals Brabant
Henegouwen
Namen
Luik
Provincie Luxemburg
Antwerpen
Limburg
Oost Vlaanderen
West-Vlaanderen
Alain Neckebroeck
Felix Alen
Olivier Wilbers
Stéphane Grulois
Eric Martin
Nathalie Tihon
Rene Mathieu
Bert Zaman
Jacques Colemont
Lieven Lootens
Kurt Van Daele
alain.neckebroeck@voo.be
felix@hofterhode.be
villa.hautsart@lavilladuhautsart.com
traiteur.stephane.grulois@gmail.com
info@lemonnier.be
labouteillealamer@skynet.be
r.mathieu@bourglinster.lu
Bert.zaman@telenet.be
Figaro@figaro.be
aardsparadijs@me.com
kurt.vandaele@scarlet.be

Het Meesterkoks-communicatie team

De Meesterkoks beschikken over een heus communicatieteam. Tine Bral (NL) en Joëlle Rochette (Fr) zorgen ervoor dat uw aanwezigheid op de website van de Meesterkoks extra in de verf wordt gezet.
Tine en Joëlle zullen van elk van u een reportage maken met recepten en foto's. Elke week komen er twee chefs aan bod. In de loop van de volgende weken en maanden zullen zij met u contact opnemen. Geen hen ook alle informatie die u vermeld wil zien op de ruimte die daarvoor op onze website is gereserveerd. Volg het nieuws.
Deze informatie verschijnt niet alleen op onze website maar is ook bestemd voor sociale media zoals Twitter, Facebook en Pinterest en voor de Belgische media.
Op die manier wordt onze website niet alleen dynamischer, maar zal ook het aantal bezoekers stijgen. Daarom zorgen we ervoor dat onze site regelmatig wordt geüpdatet.
Bovendien volgen journalisten Marc Declercq (Nl) en Philippe Bidaine (Fr) elk in hun taalgebied de actualiteit in de sector en rapporteren aan voorzitter Frank Fol. Op die manier kan hij gepast reageren op actuele vragen en onderwerpen die De Meesterkoks aanbelangen.

Schenk wordt onze wijnpartner

Het wijnhuis Schenk is een nieuwe wijnpartner. Het wijnhuis wordt MAIN-PARTNER. Het partnerschap komt ook ten goede van de leden. Elke Meesterkok die wijn van Schenk aankoopt krijgt een korting. Bovendien gaat een percentage naar de vereniging waarmee we voor de leden bijvoorbeeld een reis naar wijnlanden zoals Spanje, Zwitserland of Zuid-Afrika kunnen organiseren.
Schenk stelt ook een speciale champagne-cuvée voor die wordt gekozen door en voor de Meesterkoks. Op 15/4 organiseren we een champagne proeverij om deze speciale cuvée te selecteren. Zo prijkt er binnenkort op uw tafel een champagne van De Meesterkoks.

Partners gezocht

Koken kost geld. Dat weet u meer dan om het even wie. Om alle nieuwe initiatieven van De Meesterkoks mogelijk te maken en de positie van de vereniging te verzekeren, hebben we geld nodig. Financiële partners zijn echt onontbeerlijk. Leden die mogelijke partners voor de Meesterkoks kennen mogen de naam van hun contactpersoon altijd doorgeven aan Paul Gelders: director@mastercooks.be

Chef van de week

Op de website van de Meesterkoks staan elke week twee Meesterkoks in de belangstelling. Zij zijn onze Chefs van de Week. Met een interview en recepten stelt elke chef zichzelf en zijn keuken voor. Zowel oude als nieuwe leden komen aan bod.
In eerste instantie levert elke chef drie recepten voor de website. Het is de bedoeling dat we van elke chef in totaal tien recepten zullen ontvangen die op de website worden gepost. Ze zijn bestemd om uit te proberen door de bezoekers van de website, zowel uw klanten als geïnteresseerde foodies en kookgrage consumenten.
Dit waren onze chefs van de week in januari en februari: Alain Bianchin, Filip Claeys, Sanghoon Degeimbre, Gert De Mangeleer, Bart De Pooter, Bart Desmidt, Viki Geunes, Christophe Hardiquest, Eric Martin, Arabelle Meirlaen, Ingrid Neven en Jean-Baptiste Thomaes.

Met Frank Fol naar Japan

Frank Fol gaat van 5 tot 12 oktober met enkele chefs naar Japan, Tokyo & Kyoto. Hij bezoekt er producenten, restaurants, groenteconcepten, enz… Als er Meesterkoks zin hebben om aan deze reis deel te nemen dan nemen ze contact op met Frank Fol. president@mastercooks.be

ACTUEEL

Pierre Résimont, ambassadeur van de esdoornroute in Montreal

Onze nieuwe Meesterkok Pierre Résimont (L’Eau Vive, Profondeville/Namen en Le Comptoir de l’Eau Vive in Erpent) nam deel aan ... lees meer

‘Comme un Chef’ bij de Meesterkoks

Comme un Chef, de populaire kookwedstrijd van de RTBF start zijn derde seizoen bij zes van onze beste koks. Onder hen drie Meesterkoks die hun ; keuken lenen aan de kandidaten en de televisieploegen ... lees meer

Stéphane Grulois 4de op Catering Cup

Meesterkoks Stéphane Grulois bijgestaan door Nicolas Bourdeaud’hui veroverde de 4de plaats tijdens de 3de editie van de Concours du Meilleur Traiteur International, beter bekend als de Catering Cup... lees meer
Je krijgt deze mail omdat je een fantastische lid bent of opdat je u hebt ingeschreven op onze nieuwsbrief via onze site

Uitschrijven op onze nieuwsbrief

  Follow us on Twitter Visit us on Facebook

The Mastercooks of Belgium