mastercooks INHOUDSTAFEL NIEUWSBRIEF JUNI 2013 ACTUEEL

Het eerste jaar is sterk ingezet… de toekomst zindert

Vele partners en journalisten na afloop van onze algemene vergadering.

Onze algemene vergadering van 13/5 in het Dolce Hotel was een groot succes. Partners en journalisten kregen er informatie over de toekomstige activiteiten van de Meesterkoks en schoven na afloop van de vergadering aan voor het diner bereid door Meesterkok Pascal Marcin. Bekijk de foto’s en een video over het verloop van de dag.

The Refreshing Monday

De allereerste ‘The Refreshing Monday’ i.s.m. Schenk Wines gaat door op 2 september 2013 in
"La Ferme de Bilande" - www.bilande.be
Het programma ziet er als volgt uit:

11 uur: voordracht door Eén Nieuwsanker Wim De Vilder (VRT).
Thema: Juist communiceren met klanten en medewerkers.
12.30 uur: Lunch aangeboden door Schenk geserveerd door Yves Mattagne
13.30 uur: Vrije wijndegustatie van de selectie "De Meesterkoks"  en andere ontdekkingen.

De wijnen van de "De Meesterkok"- selectie zijn in België alleen rechtstreeks verkrijgbaar bij Schenk. Meesterkoks die tijdens de Refreshing Monday een bestelling plaatsen krijgen 10% extra korting op de reeds lage groothandelsprijzen.
Inschrijven verplicht bij: Joelle.Vansan@schenk.be ("Meesterkok" vermelden)
Enkel Meesterkoks en medewerkers zijn toegelaten. De toegang is gratis.

De Week van de Belgische Keuken 2013

De allereerste Week van de Belgische keuken zal doorgaan van 16 tot en met 22 september.
Met deze week willen we zowel Belgisch kooktalent als onze topproducten promoten.
De Week bestaat uit vier hoofdactiviteiten:

 1. De Ster van de Belgische keuken
 2. 100% Lunch
 3. 1000 kinderen koken voor Unicef
 4. Het Galadiner in Ruisbroek.

Wat verwachten we van onze leden tijdens deze week?

 • Belgische producten in de kijker zetten.
 • De regionale media betrekken bij de eigen activiteiten en ze informeren over uw plannen.
 • De correcte Meesterkok-logo’s gebruiken in uw persoonlijke communicatie zoals website, nieuwsbrief, drukwerk en dergelijke.
 • Actief deelnemen aan 100% Lunch en 1000 Kinderen koken voor Unicef.
 • Inschrijven voor het Galadiner van 22 september.

1000 kinderen koken voor Unicef

De Meesterkoks van België nodigen 1000 jongeren uit die met hen mogen komen koken. Nadien kunnen ze ook proeven van hun eigen creaties: een gerechte op basis van Belgische ingrediënten en een nagerechtje met chocolade. De jongeren betalen 20 euro bij hun inschrijving voor deze unieke ervaring en hun maaltijd bij een Meesterkok. Van dat bedrag gaat 10 euro naar de chef en is 10 euro bestemd voor UNICEF. De actie geld voor kinderen vanaf 12 tot 16 jaar.
Met de opbrengst van deze actie willen De Meesterkoks van België tot 10.000 zakjes schoolgerief schenken aan UNICEF waarmee evenveel kinderen naar school kunnen. De oproep voor de actie gebeurt door Unicef, de Meesterkoks en BMW Club 7. Maar het kan nog veel vlotter lopen als ook elke Meesterkok een oproep doet naar scholen in zijn/haar regio.

Wat moet elke Meesterkok doen tijdens deze actie?

 • Water voorzien voor de kinderen.
 • Samen met de kinderen een gerecht met Belgische producten en een nagerecht met Belgische chocolade bereiden. Denk aan onze partners Spadel en Belcolade.
 • Alle Meesterkoks kunnen aan deze actie deelnemen
  inschrijvingen gebeuren bij Lucienne Richard. Minimum 10 kinderen per restaurant/brasserie/traiteur/thuiskok. Geef haar de datum, het uur en het aantal inschrijvingen wanneer de actie in uw restaurant doorgaat. info@mastercooks.be
 • De voorzitter zal samen met een fotograaf het land rondreizen om de acties in de restaurants te volgen.
 • Stuur foto’s van de 2 recepten en foto’s van het gebeuren naar Lucienne.

Hou rekening met de vrije momenten van de kinderen: op woensdagnamiddag, ’s avonds vanaf 17 uur, zaterdag en eventueel zondagmorgen.

100% Lunch

Lunchen bij een Meesterkok is prijs/kwalitatief de beste keuze. Om de lunch bij de Meesterkoks te promoten organiseren de Meesterkoks van 16 tot en met 29 september 100% lunch. Bij deze actie kan de consument ’s middags tegen voordeeltarief lunchen bij een Meesterkok. De prijs voor een driegangen all-in lunch bedraagt 49 euro per persoon. In restaurants met 1 ster of 16/20 in Gault&Millau kost de lunch 59 euro. Restaurants met 2 sterren of 17/20 mogen 20 euro extra rekenen, de lunch kost dan 79 euro. In restaurants met 3 sterren of 18/20 kost de drie gangen lunch 89 euro. Voor een extra gerecht betaalt de klant 10 euro extra, idem voor een bordje met Belgische kazen. Jongeren onder de 25 jaar, vegetariërs en 65 plussers krijgen een korting van 10 euro.
De verplichte partners voor deze actie zijn Schenk voor de wijnen (zie lijst wijnen Schenk), Bru (Spadel) voor het water, Canard-Duchène voor de Champagne (zie La Route du Vin), Belcolade voor de origine chocolades. Zij doen speciale promoties om het voor de Meesterkoks extra voordelig te maken. Dank om deze partners te respecteren.

De Ster van de Belgische keuken

De Ster van de Belgische keuken is een nationale kookwedstrijd, onder auspiciën van Pierre Wynants, die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd in samenwerking met De Meesterkoks van België.
Elke provincie vaardigt zijn topkok uit. De opdracht is een gerecht te bereiden met uitsluitend Belgische producten gelinkt met een Belgisch bier. Ùe thema’s zijn Belgisch grondwitloof en Belgische chocoalde. De wedstrijd wordt opgevat net als een Daviscup. Na een selectie door de jury zullen 8 chefs tegen elkaar koken. Vier chefs gaan door in de halve finale, twee strijden tot slot in de finale. De winnaar krijgt een wisselbeker en wordt de Ster van de Belgische keuken. De provinciale verantwoordelijken van de Meesterkoks hebben in elk van hun provincie een kandidaat geselecteerd. Op 24 juni gebeurt de loting voor de kwart finales van de wedstrijd in de gebouwen van AG-Verzekeringen.
De wedstrijd zelf is life te bekijken op Horeca Life op 16 en 17 september.
De winnaar van De Ster krijgt een bedrag van 5000 euro en The Belgian Star-award van Belgian Luxury-Val St. Lambert alsook een echte Eddy Merckx fiets. De tweede finalist ontvangt 2.500 euro en een award, de derde finalist 1000 euro.

MEER INFO

Galadiner in het Kasteel van Ruisbroek

Het galadiner van de Meesterkoks gaat door op 22 september om 18.30 uur in het Kasteel van Ruisbroek. We verwachten 250 gasten.
Kostprijs:

 • Tarief voor gasten: 250 euro per persoon of 2.250 euro bij reservatie van hele tafel van 10 personen (dat betekent 1 persoon gratis).
 • Reservaties zijn online mogelijk met deze link : www.mastercooks.be/nl/cart
 • De reservatie wordt pas bevestigd als het bedrag is betaald.
 • Meesterkoks reserveren bij Lucienne Richard. Betalingen op De Meesterkoks van België vzw BNP Paribas Fortis - 001-6882927-77.
  Dresscode: Black Tie (Heren: Smoking - Dames: Cocktail of avondjurk)

We rekenen op alle Meesterkoks om de nieuwe succesvolle dynamiek actief te ondersteunen door deel te nemen aan de activiteiten en aanwezig te zijn op het banket.

ACTUEEL

Vier Meesterkoks en een EMAS certificaat voor Traiteur Paulus

Traiteur Paulus is de enige Belgische onderneming die 4 Meesterkoks in dienst heeft. Nog exclusiever is dat Paulus als eerste Europese traiteur het EMAS certificaat heeft ontvangen. ... lees meer

Meesterkoks op Culinaria 2013

Van 29 mei tot 2 juni vindt voor de vijfde keer het Culinaria salon in Tour&Taxis Brussel plaats. Het meest bezochte culinaire salon van het land ... lees meer

Meesterkok Bert Meewis geeft aftrap voor Limburg Proeft

Van vrijdag 7 tot zondag 9 juni slaat culinair outdoorfestival Limburg Proeft voor het eerst zijn tenten op in Hasselt. ... lees meer
Je krijgt deze mail omdat je een fantastische lid bent of opdat je u hebt ingeschreven op onze nieuwsbrief via onze site

Uitschrijven op onze nieuwsbrief

  Follow us on Twitter Visit us on Facebook

The Mastercooks of Belgium